In Zuid-Afrika wordt gewerkt tegen de giftige mannelijkheid


CNN schrijft vandaag over de Young Man Movement – een steungroep in Zuid-Afrika die strijdt tegen toxic masculinity, oftewel giftige mannelijkheid. Twee keer per week komen jonge mannen bij elkaar om te praten over vrouwen, respect en seks. Volgens het hoofd van de steungroep bestaat er in Zuid-Afrika een schadelijk beeld van wat het betekent om een man te zijn. Zo wordt het bijvoorbeeld ‘niet mannelijk’ gevonden als je op je 16e nog maagd bent. Of als je ergens sorry voor zegt. En dit stereotype beeld leidt onder andere tot geweld tegen vrouwen. Met de Young Man Movement proberen de jonge mannen dat samen te veranderen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).