Jongeren vragen aandacht voor betere Europese treinverbindingen


Katowice, daar is minister Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vandaag op de klimaattop. En ze kreeg speciaal bezoek van een groep van dertig jongeren uit Nederland – die reisden af naar Polen. Niet met het vliegtuig, maar met de trein en de bus.  Daarmee vragen ze aandacht voor betere Europese treinverbindingen. En dat het beter kan ontdekten ze zelf: 18 uur duurde de reis.

”Kijk er zullen altijd verbindingen zijn waarvoor het te lang is, maar voor de verbindingen waarvoor het eigenlijk prima kan zeg tot 500 kilometer moeten we zorgen dat die trein echt een aantrekkelijk alternatief wordt.”

Dat vertelde de minister op NPO Radio 1. Op dit moment wordt vooral gewerkt aan een betere verbinding tussen Amsterdam en Londen – met een snellere overstap in Brussel.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).