Minder alcohol bij de jongeren in Ijsland


Je kind drinkt op te jonge leeftijd alcohol, en al zijn vrienden ook. Je kunt natuurlijk maatregelen nemen, maar wat als hij daardoor buiten de groep valt. Voor veel ouders is dat een dilemma. Steeds meer Nederlandse gemeenten gaan nu op de IJslandse toer – dat meldt Trouw vandaag. In IJsland wisten ze het drankgebruik onder jongeren enorm terug te dringen. Dat deden ze door ouders, scholen en sportclubs met elkaar in gesprek te brengen. En door jongeren te leren hoe je op een gezonde manier met stress omgaat. Zes Nederlandse gemeenten, waaronder Amersfoort en Texel, volgen sinds de zomer zo’n IJslandse aanpak. En in Volendam wordt vanavond gestemd over het LEF-programma, dat lijkt op het IJslandse model.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).