Muggen bestrijden met muggen


15 miljoen muggen loslaten in de stad. Dat klinkt misschien niet als het beste idee ooit. Maar de muggen prikken gelukkig niet, het zijn namelijk allemaal mannetjesmuggen. Die zijn losgelaten in Fresno in Californië om vrouwtjesmuggen onvruchtbaar te maken. De mannetjes zijn besmet met een speciaal virus dat hen onvruchtbaar maakt. Als zij paren met vrouwtjes, komen de eitjes niet uit. De muggenpopulatie in Fresno is daardoor met 95% teruggedrongen. De initiatiefnemers gaan de techniek nu ook inzetten in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Hier worden jaarlijks tientallen miljoenen mensen ziek door de mug.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).