Na 150 jaar een einde aan de Duitse steenkolenindustrie


Het is vandaag de dag dat de laatste steenkolenmijn van het land sluit. En daarmee komt er na 150 jaar een einde aan de steenkolenindustrie in Duitsland. Daar is steenkoolwinning al jaren niet meer rendabel. Dat komt vooral doordat er steeds dieper moet worden gegraven om steenkool te kunnen delven. Bovendien zet Duitsland steeds meer in op schone alternatieven, zoals windenergie. De mijnwerkers krijgen een opleiding voor ander werk, of kunnen meteen met pensioen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).