Nederland loopt achter de klimaatdoelstellingen


Nederland ligt niet op koers om de klimaatdoelstellingen te halen. Als we zo doorgaan als nu, is de CO2-uitstoot in 2020 veel te hoog, dat meldt de NOS. Waar ze deze week natuurlijk bezig zijn met dit probleem, is op de klimaattop in Polen. Wetenschapper Heleen de Coninck van de Radboud Universiteit presenteert daar vandaag een rapport. Daarin staat hoe we krachtige maatregelen kunnen nemen om onder de 1.5 graad opwarming te blijven. En de financiële sector speelt een belangrijke rol, vertelt De Coninck op NPO Radio 1:


“Zeker als je onder de 1.5 graad wil blijven, dan moeten er tussen nu en ongeveer 2050 zes keer meer investeringen dan nu. Gemiddeld naar bijvoorbeeld hernieuwbare energie en andere vormen van klimaatvriendelijke energie en ook naar energiebesparing. Dus die financiële sector die moet z’n praktijk echt een beetje kan veranderen om andere dingen te gaan financieren.”

Op de klimaattop zijn vandaag een aantal ontwikkelingsbanken aanwezig. De Coninck hoopt dat ook centrale banken meer gaan doen voor het klimaat.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).