OV aankomende zomer gratis in Luxemburg


Een wereldprimeur in Luxemburg – daar reizen mensen vanaf aankomende zomer gratis met het openbaar vervoer. Dat zien we vanmorgen in een reportage van The Independent. Met de maatregel hoopt de regering een einde te maken aan de files en de milieuvervuiling die hierdoor wordt veroorzaakt. Met name Luxemburg Stad kampt met enorme verkeersopstoppingen. Dagelijks komen er zo’n 400 duizend mensen voor hun werk naar de stad. Door de bus, tram en trein helemaal gratis te maken, hoopt de overheid dat meer mensen hun auto laten staan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).