Pensioenfondsen willen anders gaan beleggen


74 Nederlandse pensioenfondsen willen kinderarbeid en andere schendingen van mensenrechten aanpakken. Zij hebben gisteren een convenant ondertekend, dat meldt Trouw. De pensioenfondsen beheren samen bijna 1200 miljard euro – dat is 90 procent van het vermogen van alle Nederlandse pensioenfondsen. Door hun geld op een verantwoorde manier te beleggen kunnen ze dus een behoorlijk verschil maken. Bijvoorbeeld door niet te investeren in textielfabrieken met slechte werkomstandigheden – of die bedrijven daarop aan te spreken. Jan Gruiters is directeur van Vredesorganisatie Pax. Hij benadrukt dat de ondertekening van het convenant pas het begin is. Want de partijen moeten natuurlijk nog wel waarmaken wat ze beloven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).