Politie van New York gaat drones inzetten


De politie van New York gaat volgend jaar drones inzetten om snel in te kunnen grijpen bij noodsituaties. Dat is vandaag te lezen op Nu.nl. De kleine vliegtuigen hebben een warmtebeeldcamera. En daarmee kunnen ze de locatie van mensen bepalen aan de hand van hun lichaamswarmte. De drones worden ingezet om 3D-beelden te maken bij verkeersongevallen. Ze kunnen ook worden gebruikt om mensen in de gaten te houden bij grote evenementen. Routinematige controles zijn verboden. Toch zijn er critici die zich zorgen maken over de privacy van burgers.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).