#vrouwenhelpenvrouwen aan de pil


Er is een groot tekort aan de anticonceptiepil in Nederland. Apotheken kunnen de meest gebruikte pilsoort niet meer leveren. De Groningse Chantal nam daarom het heft in eigen hand, vertelde ze gisteravond aan tafel bij Pauw:

“Ik ging naar de apotheek en ik wil de pil halen. Dat was misschien een beetje naïef want ik had al gelezen dat de pil niet meer te te krijgen is. Maar ik dacht: ik woon in Groningen en daar spelen de situaties niet. En toen bleek er geen pil te ze zijn. En dat levert voor mij dagelijks problemen op. Daarom dacht ik, daar ga ik even over twitteren.”

Chantal stuurde een oproep met de hashtag #vrouwenhelpenvrouwen. Ze kreeg in een mum van tijd zelf drie pilstrips. En er kwam een hele beweging op gang. Door de Twitter hashtag lukt het veel vrouwen nu toch om aan de pil te komen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).