Wat doe je met de cadeautjes die je eigenlijk niet nodig hebt?


Pakjesavond is voorbij, en Sinterklaas gaat weer op weg naar huis. Je hebt vast mooie cadeautjes gekregen, en misschien een paar die je eigenlijk niet nodig hebt. Vandaag praten we met verschillende organisaties die kinderen uit arme gezinnen blij maken met de cadeaus van andere gezinnen. Bijvoorbeeld Stichting Jarige Job, die wil dat alle kinderen een leuke verjaardag kunnen hebben. Jarige Job zorgt er samen met PostNL voordat cadeautjes bij mensen thuis worden opgehaald. De stichting maakt dan speciale pakketten, voor kinderen van wie de ouders te weinig geld hebben om de verjaardag te vieren. En wat er allemaal in dat pakket zit:

“Slingers en ballonnen, cadeautjes is uiteraard belangrijk maar ook traktatie voor op school. En via verschillende organisaties zorgen wij ervoor dat het bij de kinderen thuis terecht komt zodat de ouders eigenlijk de verjaardag mogelijk kunnen maken. In Nederland praten we over 61 duizend kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er geen geld voor is”

Je hoorde Amber Merkus van Stichting Jarige Job. Dus heb je nog Sinterklaascadeautjes over? Vanaf januari kun je ze gratis verzenden via PostNL.

Ook spraken wij met voorzitter Kim Blom van de stichting Sintvoorieder1:

“Wij krijgen dan eigenlijk de restanten van de cadeaus die niet zijn opgehaald door personeelsleden of bijvoorbeeld omdat kinderen ziek waren of de ouders niet zijn komen opdagen of dat ze misschien gewoon teveel hebben ingekocht. En wij zijn daar echt heel blij mee want wij kunnen die cadeaus weer gebruiken voor donaties aan kinderen. Die verwerken wij weer in onze cadeaupaketten.

Vooral van bedrijven krijgt Sintvoorieder1 dus steeds meer overgebleven cadeautjes, maar als je zelf cadeautjes over hebt zijn die ook welkom. De Sint bewaart ze dan in een pakjeshuis in Den Haag, alvast voor volgend jaar.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).