Cursus voor eenzame ouderen


Omgaan met eenzaamheid is erg lastig en nieuwe mensen ontmoeten kan een uitdaging zijn. Daarom heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam een online vriendschapscursus ontwikkeld. Het gaat om een app die speciaal bedoeld is voor ouderen. Met deze app kunnen zij bijvoorbeeld sociale vaardigheden oefenen, en moeten ze nadenken over wat zij ECHT belangrijk vinden in een vriendschap. Ook houden de ouderen een dagboek bij om te reflecteren op zichzelf. De eerste test is een succes. Volgens de Nationale Onderwijsgids zorgt de app voor meer zelfwaardering, ook zouden de ouderen een realistischer beeld van vriendschap ontwikkelen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).