De rolstoel van de toekomst


Hoe ziet de rolstoel van de toekomst er uit? Toyota organiseerde een wedstrijd om het antwoord te vinden, en vandaag zijn de vijf finalisten gekozen. Zij maken met hun ontwerpen kans op 4 miljoen dollar aan onderzoeksgeld. En de designs zijn bijzonder innovatief. Zo is er de Qolo, een kruising tussen een segway en een gewone rolstoel. De gebruiker kan zitten, maar ook rechtop staan en dat is prettig tijdens een gesprek. Een ander exemplaar is gemaakt van ultralicht carbon, waardoor het weinig kracht kost om snel vooruit te komen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).