Deelauto’s in de binnenstad van Amsterdam


Amsterdam wil minder auto’s in de binnenstad. Om dat voor elkaar te krijgen zet de gemeente in op elektrische deelauto’s. Vanaf volgend jaar moeten er zo’n 2500 rijden in de stad. Bovendien moet het ook makkelijk worden om met zo’n deelauto naar een andere stad te gaan. Volgens de Volkskrant hoopt de gemeente dat meer Amsterdammers van een deelauto gebruik gaan maken, en hun eigen auto wegdoen. Zo moet het minder druk worden in de binnenstad en wordt bovendien de CO2-uitstoot verminderd. Na drie jaar wordt bekeken of het systeem succesvol is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).