Europa steeds beter in staat om eigen plastic te recyclen


China stopte ruim een jaar geleden met het importeren van plastic afval. Daardoor moest Europa ineens veel meer eigen plastic afval verwerken. Dat zorgde voor de nodige problemen, omdat de recycle-industrie hier niet berekend was op zoveel plastic. Maar de industrie profiteert inmiddels van dat Chinese besluit – dat schrijft RTL Nieuws. Nederlandse recycle-bedrijven hoeven niet meer met China te concurreren. Daardoor weten ze nu zeker dat ze genoeg plastic kunnen recyclen – waardoor ze weer meer ruimte hebben om te investeren. Bijvoorbeeld in andere vestigingen in Europa.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).