Geen fastfoodkramen meer dichtbij school


Het eerste uur Nederlands, het tweede Geschiedenis en dan… tijd voor een broodje döner! Voor veel leerlingen van het Blariacumcollege in het Limburgse Blerick is het een dagelijkse routine. Een makkelijke ook, want de kraam staat iedere dag op de stoep. En zo gaat het bij veel middelbare scholen. Dat moet veranderen, zegt onder andere het Voedingscentrum. Binnen een straal van één kilometer rondom scholen moeten er geen fastfoodkramen te vinden zijn. Want de negatieve effecten zijn groot.

Natuurlijk zijn we benieuwd wat jij vindt van het 1-kilometer-voorstel. Is dat noodzakelijk voor de gezondheid van leerlingen, of is het vooral betuttelend? Ga naar de discussiegroep op onze Facebookpagina en praat mee.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).