Gelderland krijgt een kenniscentrum voor elektrisch vliegen


Vliegveld Teuge in Gelderland krijgt een kenniscentrum voor elektrisch vliegen, dat lezen we vandaag in het AD. Elektrisch vliegen kan al wel, maar het concept staat nog in de kinderschoenen. Zo kun je met zijn tweeën al met een elektrisch vliegtuig van Amsterdam naar Brussel, maar Parijs is nu nog te ver. Het kenniscentrum wil daar verandering in brengen. Studenten uit Delft, Zwolle en Amsterdam gaan daarbij helpen. Zij gaan bijvoorbeeld een gewoon vliegtuig ombouwen tot één die gedeeltelijk elektrisch is. En onderzoeken dan de verschillen in weerstand en geluid. Die kennis kunnen ze gebruiken
om de ontwikkeling van elektrisch vliegen te versnellen. Het Kenniscentrum gaat volgende maand open.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).