Hoe wordt de top van het bedrijfsleven een afspiegeling van de maatschappij?


De top van veel bedrijven wordt nog vaak gedomineerd door witte mannen. Dat is geen afspiegeling van de maatschappij en daarom onwenselijk, vindt de Sociaal Economische Raad. De Raad organiseerde daarom vandaag een bijeenkomst waarin onder meer Koningin Máxima en de bestuursvoorzitters van ABN Amro, PostNL en de NS spraken over manieren om een meer diverse bestuurskamer te krijgen. Bijvoorbeeld het koppelen van werknemers met een migratie achtergrond aan een mentor. Die kan ze helpen bij het opbouwen van een netwerk. Want vaak speelt een goed netwerk een belangrijke rol om voor een toppositie in aanmerking te komen.

Meer informatie via FD


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).