Inchecken met je pinpas


Even inchecken voor de trein – dat doe je straks misschien wel met je pinpas. Handig, want die zit toch al in je zak. De NS begint eind deze maand met een proef. Op het traject tussen Den Haag en Leiden kunnen zo’n duizend mensen straks inchecken met hun bankpas of creditcard. Dat kan bij speciale poortjes. De proef duurt een half jaar en er worden nog proefpersonen gezocht. In andere landen is deze manier van inchecken al een succes: in de metro van Londen kan het al sinds 2014.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).