Intelligentie speelt een rol in aantrekkelijkheid, vinden grasparkieten


Heb je meer kans om een partner te vinden als je intelligent bent? Bij de grasparkiet werkt het wel zo, lezen we vandaag in de Volkskrant. Tijdens een experiment konden vrouwelijke grasparkieten kiezen tussen twee mannetjes. Het afgewezen mannetje werd geleerd hoe hij een schaaltje met voedsel kon openen. Als de vrouwtjesparkiet dat zag, veranderde ze van voorkeur en koos ze toch voor de slimmere soortgenoot.

Charles Darwin vermoedde al dat slimme dieren aantrekkelijker worden gevonden door hun vrouwelijke soortgenoten. Deze mannetjes hebben namelijk meer vaardigheden om voedsel te vinden.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).