Leeftijdsgrens voor de Amsterdamse Wallen


Ombudsman Arre Zuurmond woonde vier maanden lang op de Amsterdamse Wallen. De ombudsman wilde eens met eigen ogen zien of er nou echt zoveel overlast is in de rosse buurt. Tijdens zijn vele rondes viel hem op dat er ‘s avonds laat nog veel mensen met jonge kinderen rondlopen op de Wallen. Zuurmond pleit nu voor een leeftijdsgrens, dat schrijft het AD vanmorgen. Sander vroeg eerder vanochtend: vind jij ook dat er een minimumleeftijd moet komen voor de rosse buurt? Wat zijn de reacties, Sander?

Frits zegt: ‘100% mee eens. Kinderen horen daar niet’.

Volgens Mark is het helemaal niet mogelijk om een minimumleeftijd in te stellen op de Wallen. ‘Er wonen immers ook kinderen’, schrijft hij. ‘Daarom is het praktisch niet uitvoerbaar om daar een leeftijdsgrens in te voeren’.

We zijn benieuwd wat jij vindt: horen de Wallen nou eenmaal bij de stad en moeten kinderen daar gewoon kunnen komen, of hebben ze daar niets te zoeken? Ga naar de discussiegroep op onze Facebookpagina en praat mee.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).