Personeelstekorten opgelost met hulp uit Afrika


Jonge computerprogrammeurs in Oeganda komen maar moeilijk aan een baan.
En dat terwijl er in Europa een enorm tekort is aan ICT’ers. De Amsterdamse startup Tunga heeft een oplossing ontwikkeld voor beide problemen. Zij koppelen Nederlandse bedrijven aan ICT’ers in Afrika. Die werken op afstand mee aan allerlei klussen. Daarvoor krijgen zij nu nog wel minder geld dan dat ze in Amsterdam hadden verdiend. Maar het salaris is nog altijd vier keer hoger dan ze in Oeganda zouden krijgen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).