Vermoeide Japanners mogen dutjes doen op kantoor


Korte nacht gehad? Dan ben je vaak ook een stuk minder productief op je werk. In Japan maken werknemers vaak overuren en veel van hen kampen dan ook met een slaaptekort. Dat gebrek aan nachtrust kost de economie jaarlijks zo’n 120 miljard euro, schrijft The Guardian. Het gaat zelfs zover dat veel werknemers ziek worden en depressieve klachten ontwikkelen. Niet gek dus dat Japanse bedrijven nu hebben besloten om daar wat aan te doen. Vermoeide werknemers kunnen op kantoor bijslapen. Het IT-bedrijf Nextbeat heeft hier zelfs speciale slaapkamers voor ingericht. In deze ruimtes staan slaapbanken en er klinkt ontspannende muziek. Smartphones en laptops zijn natuurlijk niet toegestaan.     


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).