Vrouwen in India krijgen steeds meer politieke invloed


Vrouwen in India krijgen steeds meer politieke invloed. Het is een geleidelijke ontwikkeling, maar volgens de BBC weten vrouwen steeds meer voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld in de Noord-Indiase staat Bihar. Daar was alcoholmisbruik een groot probleem.
Vrouwen wisten ervoor te zorgen dat er een verbod op alcohol is ingevoerd. En de ontwikkelingen in Bihar staan niet op zichzelf.
Steeds meer vrouwen zijn van plan om dit jaar gebruik te maken van hun stemrecht. Niet gek dus dat in aanloop naar de verkiezingen, veel kandidaten beloven om zich in te zetten voor vrouwenrechten. Zo zijn er politici die gratis onderwijs voor meisjes willen invoeren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).