Waarschijnlijk ben je niet goed in afval scheiden


We vinden het belangrijk om ons afval goed te scheiden. Dat blijkt uit een onderzoek van afvalverwerker SUEZ. Driekwart van de Nederlanders denkt dat ze hun afval helemaal op de juiste manier scheiden. Maar dat blijkt soms lastiger dan gedacht, vertelt Anthonita van Egmond van SUEZ. Want wat doe je bijvoorbeeld met verschillende soorten glas:

“In de glasbak stop je eigenlijk vooral verpakkingsglas dus van potten groente bijvoorbeeld. Een drinkglas is van een ander type glas gemaakt.”

Ja, en zo’n kapot drinkglas moet dus niet in de glasbak, maar bij het restafval. Zo kunnen lege flessen en potjes beter worden gerecycled.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).