19-jarige geeft reanimatiecursus aan buurtgenoten


Het kan je niet ontgaan zijn – duizenden jongeren liepen vanmiddag de klimaatmars in Den Haag. Maar er is meer nieuws over jongeren die het verschil willen maken. Dat zien we vandaag in een video van het AD.

“Goedenavond allemaal, welkom bij deze workshop reanimeren.”

Dat is de 19-jarige Froukje, die een reanimatiecursus geeft aan haar wijkgenoten.

“De meeste mensen kunnen het niet, maar het komt gewoon wel heel vaak voor dat het nodig is helaas. Er is niet altijd een professional in de buurt dus dan is het belangrijk dat omstandigers gelijk kunnen ingrijpen als iedere seconde telt.”

ja mooi, Froukje maakt het verschil in Almere.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).