19-jarige Spanjaard maakt armprothese van Lego


Je kunt er kastelen en auto’s van bouwen. Maar de 19e jarige spanjaard David Aguilar gebruikt zijn Lego-steentjes om armprotheses te maken. Dat is te zien in een bijzondere video van de NOS. David werd geboren met een onderontwikkelde rechterarm. Dit maakte hem erg onzeker in het bijzijn van anderen.

“Ik wilde doen wat ik in mijn hoofd had. Ik wilde mezelf in de spiegel zien zoals ik andere jongens ook zie. Met twee handen. Dus heb ik deze prothese gemaakt.”

De zelfgebouwde kunstarm is voorzien van een batterij en een grijper. Zo kan David met zijn legoprothese ook voorwerpen vastpakken. Hij heeft inmiddels verschillende modellen gemaakt. In de toekomst hoopt David met de betaalbare Lego-kunstarm ook het leven van anderen te kunnen verbeteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).