Aan deze cannabis komt geen hennepplant te pas


Een opmerkelijk bericht in The Guardian vandaag. Gist dat normaal gesproken gebruikt wordt voor het brouwen van bier, kan nu worden gebruikt voor het kweken van een ander genotsmiddel: cannabis. Verkregen zonder hennepplant dus, maar door een combinatie van gist en suiker. En de cannabis die op deze manier wordt verkregen is ook nog eens van bijzonder goede kwaliteit. Dat is een uitkomst bij de productie van medicinale wiet, die aan strenge kwaliteitseisen moet voldoen. Jay Keasling is professor aan de Universiteit van Berkeley in Californië. Volgens hem lijkt het productieproces heel sterk op de manier waarop bier wordt gebrouwen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).