Dit schoolplein moet overgewicht voorkomen


Geen hagelslag maar hummus, dat krijgen de peuters van voorschool Huibers in Amsterdam op hun boterham. Overgewicht is nog steeds een groeiend probleem – en daarom kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Op de peuteropvang al dus. Voorschool Huibers doet daarom mee met een speciaal interventieprogramma. Het schoolplein staat nu bijvoorbeeld vol met autobanden en evenwichtsbalken. Door daar doorheen te springen en overheen te klauteren gebruiken de peuters verschillende spieren. Ook is er dus extra aandacht voor gezond eten. Volgens de Volkskrant lijken de resultaten tot nu toe veelbelovend. De verwachting is dan ook dat meer voorscholen het programma gaan volgen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).