Aantal mensen in de bijstand neemt af


Voor het tweede jaar op rij neemt het aantal mensen in de bijstand af. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het CBS. De arbeidsmarkt is stabieler, en daardoor is het makkelijker om werk te vinden. Dat geldt voor verschillende groepen in de samenleving, vertelt Tanja Traag van het CBS vanmorgen aan de NOS:

“Ook voor groepen die wat moeilijker aan het werk kwamen, de 45plussers, maar ook de jongeren, mensen met een niet-westerse migratieachtergrond…we zien eigenlijk voor het eerst nu in al die groepen dat het aantal mensen dat bijstand ontvangt is afgenomen.”

De sterkste daling was te zien bij mensen tot 27 jaar.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).