Adempauze voor schuldenaren in nood


Mensen die diep in de schulden zitten, moeten meer ruimte krijgen om te kunnen sparen.
Daarvoor pleiten de vier grote gemeenten in een brief aan staatssecretaris Van Ark en minister Ollongren. Nu is het nog zo dat huishoudens meteen worden gekort op hun uitkering, als ze een beetje spaargeld hebben opgebouwd. De Rotterdamse wethouder Michiel Grauss zegt in de Volkskrant dat mensen zo worden gestraft voor verantwoordelijk gedrag. En dat is volgens de wethouder onverkoopbaar. In de brief roepen de gemeenten op om de zogenoemde kwijtscheldingsnorm te verhogen. Zo kunnen mensen met een laag inkomen meer sparen en voorkomen dat ze nog meer schulden opbouwen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).