Oude sneakers krijgen tweede leven in hip tapijt


Nog een mooi voorbeeld van circulariteit zagen we op Bright. Want wat doe jij eigenlijk met je oude sneakers? Gooi je ze in de textielcontainer, of liggen ze nog achterin de kast? Adidas weet er wel raad mee. Het sneakerbedrijf recyclet namelijk oude schoenen, en maakt daar tapijt van. En het vloerkleed ziet er ook nog eens helemaal hip uit. Het zijn zwart-witte matten met grafische patronen. Het circulaire tapijt is een mooie stap – sportschoenen zijn namelijk lastig te recyclen. Dit komt door de grondstoffen die vaak onlosmakelijk aan elkaar vastzitten. Door eerst kleine korrels van de sneakers te maken, is het recyclen nu toch gelukt.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).