Al zoemend de bijen redden


Duizenden volwassen mensen in bijenkostuums – samen probeerden ze om het hardste zoemgeluid ter wereld te maken. Het klinkt grappig, maar het gaat om een serieuze actie – met serieuze resultaten. Ik heb het over de ‘Save the Bees’ campagne in Bavaria. Inwoners van die deelstaat in Duitsland voeren actie om het leefgebied van bijen te verbeteren. Want zoals je ongetwijfeld hebt meekrijgen, gaan insectenpopulaties wereldwijd hard achteruit. In The Guardian lezen we vandaag dat zoveel inwoners van Bavaria de petitie hebben getekend, dat de politiek nu onder druk staat om in actie te komen voor de bijen. Politici gaan binnenkort in gesprek met milieuorganisaties. Ze gaan het onder andere hebben over het ‘bijvriendelijk’ maken van landbouwgrond, en over milieu-onderwijs voor scholen en bedrijven.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).