Bijenhotels veroveren Zuid-Hollandse schoolpleinen


Vandaag lezen we in het AD een mooi bericht over scholen in Zuid-Holland. Die zetten zich in om de wilde bij te helpen. De wilde bij heeft minder ruimte om te eten en nesten te maken, en daarom zijn er steeds minder van. Zo’n twintig scholen zetten daarom een bijenhotel op het schoolplein. Die krijgen ze gratis van de gemeente. Ook is er een speciaal lespakket, waarmee kinderen leren hoe belangrijk de bij is voor de natuur. Basisschool de Albatros in Dordrecht gaat nog een stapje verder. Daar wordt ook een tuin aangelegd met veel bloemen en struiken voor de insecten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).