Nederlander redt bedreigde schildpadden op Madagascar


Een bijzonder verhaal uit Madagaskar. Daar woont de Nederlandse Simon Rietveld. Hij is blind en heeft het zijn missie gemaakt om bedreigde schildpadsoorten te redden van uitsterven. Het gaat om de platstaartschildpad en de madagaskar scheenplaatschildpad. De diertjes hebben moeite met overleven op het eiland. Doordat de plaatselijke bevolking steeds meer maisvelden aanlegt, verliezen de schildpadden hun leefgebied. Zo’n 20 jaar geleden startte Simon een eigen reservaat, waar hij de schildpadden kweekt. En met succes – de afgelopen tijd zijn er zo’n 20 jonge diertjes geboren. Simon zegt zelf dat hij van alle dieren houdt, maar schildpadden zijn voor hem praktisch om te houden. Ze zijn immers niet zo snel.

Meer informatie via AD


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).