Blinden en slechtzienden kunnen straks zelfstandig stemmen


Volgende maand is het zover: dan kun je stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. En stemmen – dat doe je natuurlijk alleen, in een afgeschermd hokje. Voor blinden en slechtzienden is zelfstandig stemmen niet zo eenvoudig – zij moeten vaak iemand meenemen om te helpen. Maar in Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant hoeft dat straks niet meer dankzij een speciale mal met gaatjes. Dat hulpmiddel wordt over het stembiljet gelegd. En zo weet je door te voelen welk stemvakje je rood moet maken. Ook kunnen stemmers gebruik maken van audio-ondersteuning.

Meer informatie via RTL nieuws 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).