Deze drones zorgen ervoor dat je op tijd naar huis gaat


Je kent ze wel – die collega’s die aan het eind van de werkdag wel heel vaak op hun horloge kijken en stipt om 17u hun tas inpakken. In Japan is dat heel anders. Daar is het heel normaal om flinke overuren te maken. Deze werkcultuur kan leiden tot gezondheidsproblemen. Om dat probleem aan te pakken is er eerder al een wet ingevoerd die werknemers verbiedt om meer dan 100 uur overwerk per maand te maken. En ook bedrijven nemen maatregelen. Soms gaan ze daar wel erg ver in.
In een video van de BBC zien we bijvoorbeeld hoe een Japans bedrijf een drone gebruikt om werknemers aan te sporen naar huis te gaan. Benieuwd of dat werkt..

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).