Drijvende tuinen helpen boeren in Bangladesh


En in Bangladesh worden oplossingen bedacht voor de gevolgen van klimaatverandering. Dat lezen we vandaag op de site van Deutsche Welle. Het land heeft te maken met zwaardere regenval en smeltwater uit de Himalaya. Overstromingen komen daardoor steeds vaker voor, en voor boeren betekent dat een mislukte oogst. Steeds meer boeren pakken daarom een oude traditie weer op: het bouwen van drijvende tuinen. Dat doen ze onder andere met waterhyacint. Door gewassen te verbouwen op de vlotten, zijn deze ook minder vatbaar voor ziektes.

Meer informatie via Deutsche Welle


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).