Duurzame verpakkingen naar voorbeeld van melkboer


Soms kun je voor innovatieve oplossingen gek genoeg het beste kijken naar het verleden. Hoe voorkomen we bijvoorbeeld al dat afval door verpakkingen. Het bedrijf Loop zocht z’n inspiratie bij de ouderwetse melkboer. Die haalde de melkflessen na gebruik namelijk weer bij de mensen thuis op. Zo werkt Loop dus ook. Je krijgt een doos met producten thuisbezorgd. Bijvoorbeeld shampoo en ijs. Alleen dan niet in een wegwerpverpakking, maar in een herbruikbaar bakje of flesje. Dat Loop dus weer bij je op komt halen. Volgens Fast Company staan grote merken in de rij – Milka, AXE en Haagen Dasz doen bijvoorbeeld al mee.

Vanaf de lente is Loop te gebruiken in New York en Parijs. Of het concept ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Meer informatie via FastCompany


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).