Een sportveld gemaakt van…oude tennisballen


Papier gemaakt van maïsstengels en gympen van oceaanplastic.We zien steeds meer initiatieven over hergebruik voorbij komen. De circulaire economie komt al aardig op dreef -en dan kunnen we die 5 miljoen tennisballen die elk jaar worden weggegooid niet vergeten. Dat moet oud-tennisser Richard Krajiceck hebben gedacht toen hij aan de slag ging met het volgende idee:

“Als we nou 50-duizend gebruikte ballen kunnen inzamelen. Dan kunnen we dat recyclen en kan er een sportveldje van gemaakt worden waar kinderen op kunnen sporten”

Een sportveld gemaakt van oude tennisballen, dus. Dat vertelde Krajicek vanmorgen aan de NOS. Lang werd gedacht dat je tennisballen niet kan recyclen, Het is namelijk moeilijk om het vilt en de lijm te scheiden van het rubber. Maar dat is nu dus toch gelukt.

Voor het sportveld hebben de Krajiceck Foundation en partner ABN Amro dus 50-duizend oude tennisballen nodig. Heb je die nog liggen – dan kun je ze inleveren bij de vestigingen van de bank.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).