Eenzame paarden zoeken een weidemaatje


Het is morgen pas Valentijnsdag, maar vandaag geven we je alvast een beetje romantiek: er is een actie gestart om eenzame paarden bij elkaar te brengen. Paarden zijn sociale dieren, maar in Nederland staan er ruim 200 duizend alleen in de wei of in de stal. Een nieuwe campagne moet dat veranderen. De campagne heet – hou je vast – Deel je wei, iedereen blij. Klinkt luchtig, maar het gaat wel om een serieus probleem. Eenzame paarden kampen vaak met depressie en worden ook agressief.
De actie moedigt mensen aan op zoek te gaan naar een weidemaatje. Daar worden de paarden een stuk gelukkiger van.  

Meer informatie via het AD


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).