Eerste Gambiaanse journalisten studeren af


Dat je als journalist kunt schrijven wat je wilt is een belangrijke voorwaarde voor democratie. Vanzelfsprekend is het alleen niet.
Zo was er in Gambia lang geen sprake van persvrijheid. Maar sinds dictator Jammeh is vertrokken is dat aan het veranderen –
dat schrijft OneWorld vandaag.  In het West-Afrikaanse land kregen deze week de eerste studenten journalistiek hun bachelor-diploma. En extra bijzonder: de diploma-uitreiking werd gehouden in het hoofdkantoor van QTV, de eerste Gambiaanse tv-zender die niet in staatshanden is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).