Ergernissen melden met een knop op je fiets


Een gat in de weg, een paaltje dat net even onhandig geplaatst is, of een auto die verkeerd staat geparkeerd.
Een groep Amsterdammers kan zulke situaties straks doorgeven met een druk op de knop – en die knop zit dan op het stuur van hun fiets, lezen we in Het Parool. Het gaat om een test van de gemeente. Die wil kijken of dit systeem helpt om de stad veiliger te maken. Als je tijdens het fietsen ergens op de knop hebt gedrukt,
moet je later natuurlijk wel invullen waarom dat was. Dat kan met een speciale app. In Brussel is twee jaar geleden al een vergelijkbare proef gedaan. Daar kwamen toen 40 duizend meldingen binnen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).