Geen seminar maar een theatervoorstelling leert professionals over echtscheidingen


In de Volkskrant lezen we over een opvallende theatervoorstelling. ‘Goed Scheiden’ heet het stuk – en het is speciaal gemaakt voor advocaten, psychologen en mediators. Niet om ze een gezellig avondje uit te bezorgen, maar om ze nieuwe inzichten te geven over de uitdagingen van een complexe echtscheiding. Volgens regisseur Saskia van Basten Batenburg laten acteurs dingen zien die je niet in woorden kunt uitdrukken. Zo kun je het effect op het kind van een grote ruzie tussen ouders beter duidelijk maken in het theater dan tijdens een seminar. Of het toneelstuk ook het gewenste effect heeft, dat moet morgen blijken. Dan wordt het stuk opgevoerd in Amsterdam.

Wil je hier meer over horen? In onze podcast interviewen wij de regisseur van de voorstelling.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).