‘Gezondere keuzes voorkomen 30 procent gevallen van kanker’


En meer nieuws over gezondheid. Vandaag is de Nationale Gezondheidsbeurs, waar je inspiratie kunt opdoen voor een gezonder leven. En afgelopen maandag was het wereldkankerdag. Vandaag legt Nu.nl een verband tussen deze ziekte en onze levensstijl. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan 30 tot 50 procent van alle gevallen van kanker worden voorkomen door gezondere keuzes te maken. Om er een paar te noemen: niet roken, geen alcohol drinken, gezond eten, een gezond gewicht en veel bewegen. Het is trouwens wel zo dat niet iedere vorm van kanker zo duidelijk samenhangt met levensstijl. Dat geldt voor bijvoorbeeld hersentumoren en leukemie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).