Het is officieel – de wolf is terug!


Ze logeerde al een tijdje op de Veluwe, maar vandaag is het officieel: na 140 jaar afwezigheid is de wolf weer gevestigd in Nederland. Dat is goed nieuws voor Nationaal Park de Hoge Veluwe, vertelt Lennard Jasper van Staatsbosbeheer in een video van NU.nl:

Nou, die wolf is natuurlijk 140 jaar weggeweest dus de Veluwe had geen grote roofdier die op wilde zwijnen en op edelherten aan het jagen is. En dat gebeurt nu, dat weten we inmiddels al, wel! Dus de Veluwe wordt natuurlijker, wordt wilder, en het ecosysteem wordt completer omdat er opeens een echt groot roofdier achter de prooidieren aan gaat.

Volgens de provincie Gelderland loopt er ook al een mannetjeswolf rond op de Veluwe. Dus misschien is er straks wel een hele roedel.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).