Hoera! Het is Wereldradiodag


Het is vandaag Wereldradiodag. En dit jaar staat de dag in het teken van vrede en tolerantie. Daarom kijken we naar een radiostation dat daar elke dag actief mee bezig is: Radio Dabanga. Dat station werkt vanuit Amsterdam en maakt onafhankelijk nieuws voor de regio Darfur in Soedan. Daar voeren de regering en protestgroepen nog altijd een gewapende strijd. En in die situatie is betrouwbaar nieuws van het grootste belang. Als er gevaar dreigt, kunnen mensen in Darfur dat via de radio te weten komen. Radio Dabanga vertelt ze bovendien waar het veilig is.

Meer informatie hier


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).