Hoop voor aanstaande moeders met kanker


Er is hoopvol nieuws voor zwangere vrouwen met kanker, staat er vandaag in het AD. Het behandelen van kanker tijdens een zwangerschap is namelijk minder schadelijk voor de baby dan tot nu toe werd gedacht. Vroeger durfden artsen het niet aan om zwangere vrouwen chemotherapie te geven. Ze waren bang dat de baby dat niet zou overleven. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat dat niet terecht is. Twintig jaar lang werd gekeken naar de verschillen tussen zwangere vrouwen die wel en niet behandeld werden tegen kanker. Bij vrouwen die wel werden behandeld, werd het kindje vaker levend geboren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).