Jonge ondernemer ontdekt gat in de markt


Eerder deze week vertelden we al over een bedrijf dat boodschappen levert in herbruikbare verpakkingen – en die lege doosjes en blikken weer bij je thuis ophaalt. Op de site van het AD zien we vandaag een video over de 20-jarige Romee Hoeksma. Zij doet in Enschede eigenlijk hetzelfde, alleen dan in ‘t klein.

”Ik heb vooral droogwaren dus rijst, pasta, kruiden en oliën. Dingen die ook lang houdbaar zijn. Bij de eerste bestelling betaalt de klant 30 euro borg. Ja, dat is eigenlijk statiegeld voor de potjes en dat is eenmalig en vanuit daar betaald hij alleen nog bezorgkosten en worden de potjes steeds opnieuw gevuld door mij.”

Romee gebruikt al 3,5 jaar zo weinig mogelijk verpakkingen. Het was haar opgevallen dat er in Enschede nog geen verpakkingsvrije winkel is. Een gat in de markt dus, voor deze jonge ondernemer.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).