Juf Daisy maakt kans om beste docent ter wereld te worden


Jij hebt vast ook wel een zo’n docent gehad die je je hele leven bijblijft.
Voor de leerlingen van basisschool De Vuurvogel in Helmond geldt dat straks vast voor juf Daisy. Zij was al eens uitgeroepen tot beste docent van Nederland. En nu maakt Daisy Mertens grote kans om de beste docent ter wereld te worden. Ze zit namelijk bij de tien finalisten van de Wereld Lerarenprijs – een prijs die wordt uitgereikt aan een docent die een opvallende bijdrage heeft geleverd aan het vak. En dat maakt heel wat los in de klas:

“We dachten echt van…wat?! We gingen heel hard juichen en schreeuwen.”

Juf Daisy krijgt veel complimenten over de manier waarop ze haar leerlingen actief betrekt bij hun eigen leerproces. Aan het AD vertelt ze dat ze het fantastisch zou vinden om de prijs te winnen.

“Dit is wat ik het liefst doe, met kinderen werken. En dan als je dan ook nog wordt beloond, ja daar krijg ik echt kippenvel van.”

Eind maart wordt duidelijk of juf Daisy ook echt de beste docent van de wereld is. In dat geval krijg ze 1 miljoen dollar om op haar manier het onderwijs te verbeteren.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).